Jedną z korzyści (jeśli można to tak nazwać) produktów wspomaganych chemicznie jest to, że rosną one większe, szybsze i tańsze niż produkty ekologiczne.
Ale związany z tym czynnik ryzyka jest zbyt duży, aby niektórzy ludzie mogli z nim żyć, dlatego próbują uprawiać własne produkty w sposób organiczny. Jeśli pasujesz do tego rachunku, zapoznaj się z tymi wskazówkami ogrodniczymi.Jeśli chcesz mieć bardziej produktywny ogród, przedłuż sezon wegetacyjny do jesieni, stosując osłony rzędów. Osłony rzędów zatrzymują ciepło, szron na zewnątrz, a także chronią przed wtargnięciem jeleni. Rośliny pod osłonami rzędów powinny być jednak w pewnym stopniu odporne na zimno, dlatego najlepiej wybierać warzywa i warzywa korzeniowe.Dowiedz się, co rośnie w Twoim regionie. Kiedy widzisz szeroką gamę pakietów nasion oferowanych online, łatwo jest wciągnąć się w pomysł uprawy wszystkiego i czegokolwiek! W rzeczywistości jednak tylko niektóre z nich mogą się rozwijać w twoim regionalnym środowisku. Zbadaj swój region i jakie rośliny mogą przetrwać.Jeśli mróz zabił twoje dynie, zanim zdążyły zmienić kolor na pomarańczowy, nie jest za późno, aby je uratować. Odetnij dynie od winorośli, pozostawiając co najmniej 4 cale winorośli na wierzchu dyni. Umyj je dokładnie wodą zmieszaną z niewielką ilością wybielacza, aby zapobiec rozwojowi pleśni. Włóż je do środka i umieść w ciepłym, słonecznym miejscu, od czasu do czasu obracając, aby słońce mogło dotrzeć do wszystkich zielonych obszarów dyni. W ciągu kilku tygodni lub krócej będziesz mieć jasnopomarańczowe dynie, które możesz pokroić w lampiony lub wykorzystać do zrobienia domowego ciasta dyniowego.Kiedy zajmujesz się ogrodnictwem, upewnij się, że masz dobre rękawice ogrodnicze. Ogrodnictwo jest trudne dla twoich rąk.
Ciernie i ostre gałęzie mogą zranić dłonie, jeśli nie są chronione rękawiczkami.
Czasami nie możesz zobaczyć, co jest w krzaku, gdy włożysz tam rękę, aby przyciąć. Noszenie pary rękawic ogrodniczych sprawi, że twoje ręce nie zostaną zranione.Wykorzystaj w pełni przestrzeń ogrodową, uprawiając zgodne rośliny. Uprawiając rośliny takie jak pomidory, posadź sałatę i szpinak pomiędzy nimi, aby rosły w cieniu wyższych roślin. Pozwoli to zmaksymalizować przestrzeń wykorzystywaną w ogrodzie. Uprawiaj także rośliny, które dojrzewają w różnym czasie obok siebie, takie jak marchew i rzodkiewka. Rzodkiewki będą gotowe w ciągu zaledwie trzydziestu dni, podczas gdy marchewki dojrzewają znacznie dłużej.Możesz używać przedmiotów w lodówce, aby w bezpieczny i ekologiczny sposób dostosować pH wody. Możesz użyć soku z cytryny lub octu jabłkowego, aby obniżyć pH (kilka kropli na raz) lub sody oczyszczonej, aby podnieść pH (szczypta na raz, sprawdzając po każdej regulacji).Spłucz rośliny wodą, jeśli na brzegu doniczki lub na wierzchu gleby znajdują się białe osady soli. Spłucz używając dwa razy więcej wody niż wielkość doniczki. Sól gromadzi się podczas używania płynnego nawozu i może powodować brak równowagi PH. Po spłukaniu rośliny nie podlewaj ponownie, dopóki gleba nie wyschnie.Żywność produkowana masowo zawsze będzie miała swoje zalety, ale może nie być opłacalne dla Ciebie lub Twojej rodziny, aby ryzykować swoje zdrowie za kilka dodatkowych dolarów oszczędności. Jeśli jednak zdecydujesz się na uprawę organiczną, możesz zaoszczędzić setki, jednocześnie zapewniając, że wszystko, co jesz, jest świeże i zdrowe. Skorzystaj z tych wskazówek, które pomogą Ci się rozwijać.